A személyi jövedelemadó bevallását megkönnyítő, internetről letölthető szoftver alkalmas arra is, hogy az adózó ellenőrizze: bevallása nem hibás vagy hiányos-e.

Az adó egy százalékáról rendelkező nyilatkozatot viszont azoknak is kézzel kell kitölteniük, akik ezt a megoldást választják – figyelmeztet az adóhivatal.

Évről évre nő azoknak a száma, akik az adóhivatal honlapján található bevalláskészítő programmal töltik ki személyi jövedelemadó-bevallásukat – tájékoztat az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) legújabb hírlevele.

A program és a személyi jövedelemadó bevallására szolgáló 0353-as nyomtatvány külön-külön töltendő le és telepítendő az adóhivatal honlapjáról itt (célszerű mindig a legfrissebb változatot letölteni). A weboldalon megtalálható a “Rendelkező nyilatkozat a befizetett adó egy százalékáról” című nyomtatvány is, amelynek nincs külön kitöltőprogramja, ezért letöltés után azt először ki kell nyomtatni, és utána kézzel kell kitölteni.

Mivel március huszadika idén hétvégére esik, a személyi jövedelemadó bevallásának benyújtási határideje március 22-e, hétfő. Az APEH-igazgatóságok központi ügyfélszolgálatai ezen a napon egységesen 8.15 – 18.00 óra között veszik át a bevallásokat. Az ügyfélszolgálati kirendeltségek és irodák március 22-ei nyitva tartásáról az APEH-igazgatóságok a helyben szokásos módon tájékoztatják a lakosságot. Március 22-ig a bevallások postán, a nyomtatványcsomagban található borítékban térítésmentesen feladhatók.

Bővebben:
http://www.magyarorszag.hu/…0040312.html