A Vodafone Magyarország ingyenesen biztosítja a számhordozást

2004.03.20.

A Vodafone Magyarország ma versenytársait megelőzve bejelentette, hogy 2004. május 1-től a számhordozást ingyenesen biztosítja a hozzá csatlakozó, de régi mobilszámukat megtartani kívánó új ügyfelek számára.

A 2004. május 1-től igényelhető számhordozási folyamat a Vodafone bejelentése után immár minden pontját tekintve az ügyfelek maximális elégedettségét szolgálja majd.

2004. május elsejétől az előfizetők megszokott mobil telefonszámuk megtartásával csatlakozhatnak a számukra legelőnyösebb konstrukciókat nyújtó szolgáltatóhoz. Vitai Attila, a Vodafone Magyarország vezérigazgatója elmondta, hogy 2004. májusától a Vodafone nem kíván élni az Egységes Hírközlési Törvény, valamint a múlt héten elfogadott, a számhordozás szabályairól szóló kormányrendelet nyújtotta lehetőséggel és a számhordozás költségeit semmilyen formában nem kívánja az ügyfelekre hárítani. A Vodafone Magyarország a számhordozási eljárás magyarországi sikeres bevezetésének érdekében ugyancsak bejelentette, hogy versenytársai felé sem szándékozik hordozásonkénti díjat felszámítani az esetlegesen Vodafone-tól elhordozott számok esetében.

"Célunk, hogy a folyamat egyszerű, gyors és ügyfélbarát legyen”, tette hozzá Vitai, ezért a Vodafone a saját oldalán a szükséges adminisztrációval kapcsolatos költségeket teljes egészében átvállalja. "A számhordozás véleményünk szerint minden ügyfél alanyi joga, s az ezzel kapcsolatos járulékos költségeket a szolgáltatóknak maguknak kell vállalniuk”, mondta Vitai.

A számhordozási folyamat pontos menetéről a Vodafone Magyarország minden részletre kiterjedően tájékoztatja majd a fogyasztókat.