A magyar közoktatás jogtiszta és korszerű szoftverekkel léphet az Unióba – jelentette be Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter Jeff Raikes-sel, a Microsoft Irodai és Üzleti Szolgáltatási Csoport ügyvezető alelnökével folytatott tárgyalást követően. A közoktatás informatikai korszerűsítését szolgálja és egyben szoftveramnesztiát is biztosít az Informatikai és Hírközlési Minisztérium és a Microsoft megállapodása.

Megállapodást kötött az Informatikai és Hírközlési Minisztérium és a Microsoft. A megállapodás a közoktatási intézmények munkaállomásain, továbbá az általános iskolai és középiskolai oktatók otthoni számítógépein biztosítja a mindenkori legfrissebb Windows operációs rendszer és Microsoft irodai programcsomagok jogtiszta használatát.

A megállapodás értelmében hamarosan megkezdődik a programcsomagok telepítéséhez szükséges Microsoft Windows XP Professional frissítés és Microsoft Office 2003 Professional CD-k, valamint a kapcsolódó dokumentációk és tankönyvek kiszállítása.

A megállapodás egyben szoftveramnesztiát is jelent, mivel a szerződés értelmében a Microsoft úgy tekinti, hogy a kedvezményezettek február végéig már meglévő gépein biztosított a frissítési alap függetlenül attól, hogy ezt legális licenccel igazolni tudják-e vagy sem. A további részleteket – várhatóan a jövő hét folyamán – az IHM és az OM közös sajtótájékoztató keretében ismerteti.