A parlamenti ülésszakok előtt a szakszervezetek is megismerhetik majd a jogalkotási programot és véleményt mondhatnak a számukra fontos jogszabályokról.

Ezt ígérte Szili Katalin házelnök a szakszervezeti szövetségek vezetőinek. A parlamenti találkozón szó volt arról is, hogy módosító indítvánnyal biztosítsák az érdekképviseletek nevesítését a jogalkotásról szóló törvénytervezetben. A munkavállalók soros elnöke, Borsik János fontosnak nevezte, hogy az eddiginél jobban bekapcsolódhatnak a törvényhozási munkába.

Az Országgyűlés elnöke a jövőben minden ülésszak előtt lehetőséget ad a szakszervezeteknek is, hogy megismerhessék a jogalkotási programot és véleményt mondhassanak a számukra fontos jogszabályokról. A többi között ezt emelte ki Szili Katalin, miután a Parlamentben az együttműködés erősítéséről tárgyalt a hat országos szakszervezeti szövetség vezetőjével. Szerinte ez “jelzőrendszerként” is szolgál, bővíti a jogalkotás társadalmi bázisát és fontos lépést jelent addig, amíg például a második kamara létrehozásával stabilan ki nem alakul a civil szervezetek, érdekképviseletek szerepe.