Átrajzolja a vállalkozások működését, hogy a nyár derekától az adókat és járulékokat kivetik a színleltnek minősített szerződésekre is.

Mi különbség van egy egyéni vállalkozói státusú futballista és egy esztergályos között? Szerintem semmi: miként az esztergályosnak nincs üzeme, a focistának sincs stadionja – mondja Bogisich Ferenc, a gépalkatrészeket gyártó QP Rt. tulajdonos-vezérigazgatója. E sommás vélemény is utal rá: dacára annak, hogy az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) a nyártól már nem lesz elnéző, és megkezdi a bírságolásokat azon vállalatoknál, ahol „kényszervállalkozásokkal” fenntartott kapcsolatokra akad, vannak olyanok, akik még mindig nem adták fel a reményt.

A „kényszervállalkozások” felszámolására adott türelmi idő mintegy négy hónap múlva jár le. A QP Rt. tulajdonosa nemrég körzete országgyűlési képviselőjénél járt, arról győzködve a honatyát, hogy az állam részéről ugyan indokolt a küszöbön álló változtatás, az viszont már kevésbé, hogy a jogszabály az összes egyéni vállalkozót egy kalap alá veszi (négy szakmát – a színészt, az újságírót, a sportolót és a biztonsági őrt – kivéve)….

Bővebben:
http://www.fn.hu/cikk.php?…