A kormány szerdai ülésén várhatóan kiterjeszti az egyes erőszakos bűncselekmények áldozatainak kárenyhítését szabályozó kormányrendelet személyi hatályát az Európai Unió tagállamainak állampolgáraira és viszonosság esetén a más külföldi állampolgárokra is.

A módosítás ugyanakkor megteremti annak lehetőségét is, hogy külföldön bűncselekmény elszenvedése miatt bajba jutott magyar állampolgár is segítséget, pénzbeli támogatást kapjon, ha neki a külföldi állam semmilyen támogatást nem nyújt.

A miniszterek tárgyalnak a Duna-Tisza közi homokhátság vízháztartási helyzetéről. Az ülésen a következő évekre várhatóan olyan feladatokat határoz meg a kormány, amelyeknek célja a lakosság életminőségének javítása, a népességmegtartó képesség növelése, a vízgazdálkodási helyzet javítása, illetve a természeti állapot megóvása.

A kormány előreláthatólag foglalkozik a postai szolgáltatások ellátásával és minőségi követelményeivel is. Az elfogadásra váró rendelet részletesen szabályozza a postai szolgáltatási szerződések megkötésének feltételeit, a postai küldemények felvételét, továbbítását és kézbesítését, valamint az ezzel kapcsolatos minőségi követelményeket. Korszerű szabályozást tartalmaz a hivatalos iratok kézbesítése tekintetében. Rendelkezik a felhasználói bejelentések és panaszok intézéséről, a kártérítési igények érvényesítéséről, továbbá az egyetemes postai szolgáltatások területi és időbeli hozzáférhetőségéről.