étrendbeli sikkasztás miatt pénzbüntetésre ítélte a Szegedi Városi Bíróság Domaszék polgármesterét – jelenti a HavariaPress.

A csongrádi település első embere mellett vétkesnek találta a bíróság a két közvetlen munkatársát is, ők hivatali visszaélés miatt álltak a bíróság elé. Az ítélet szerint a település polgármestere számára a pénzügyi szabályzat be nem tartása lehetővé tette, hogy kisebb-nagyobb előlegeket vegyen fel. Ezeket általában nem is kérték rajta számon, vagy már csak akkor, amikor már bűnvádi eljárás indult ellene. Az összegekkel a polgármester sajátjaként rendelkezett, s azokhoz csak később gyártottak bizonylatot.

A bíróság megállapításai szerint a polgármester – aki gyakorta keveredett adósságokba – még azt is megtette, hogy az ingóságaira kitűzött árverés hirdetményét “véletlenül” hazavitte. Így aztán az árverésen meghirdetett értékekre nem is érkeztek jelentkezők. A falu közvéleményét azonban az háborította fel legjobban, hogy a polgármester és helyettese nevét a hivatal “lefelejtette” a több éves gépkocsiadó-tartozást felhalmozott autósok listájáról, amely alapján a rendőrséggel kivonatták az érintettek gépkocsiját a forgalomból. A városi bíróság keddi ítélete jogerős.