Csiba Tibor, a Fővárosi Bíróság közigazgatási kollégiumának vezetője és Bodor Tibor, a Pesti Központi Kerületi Bíróság csoportvezető bírája, címzetes megyei bírósági bíró kapta idén a Fővárosi Bíróság aranygyűrűjét.

Most ötödik alkalommal ítélték oda a gyűrűt, amelyet minden évben egy, legfeljebb két kiemelkedő teljesítményt nyújtó bíró kaphat meg. Csak az részesülhet az elismerésben, akit a bírák javasolnak, a végső szót azonban a Fővárosi Bíróság vezetői mondják ki.

Csiba Tibor 1990-ben, az első szabad választások idején még az Országos Választási Iroda vezetője volt, s szakmai felkészültségére tekintettel ugyanezen év július elsejétől a Fővárosi Bíróság közigazgatási kollégiumának tanácselnökévé, 2000 decemberében a kollégium vezetőjévé nevezték ki. Oktat a Budapesti Közgazdaságtudományi és Államigazgatási Egyetem államigazgatási karán, emellett rendszeresen publikál.

Bodor Tibor 1974-ben szerzett jogi diplomát, és ugyanez évben helyezkedett el a Pesti Központi Kerületi Bíróságon mint fogalmazó. Később ugyanitt büntető ügyszakos bíró, majd – az I. és III. Kerületi Bíróságon elnökhelyettesként eltöltött egy év után – a PKKB csoportvezető-helyettese, és 1986-tól csoportvezetője, 1999 óta címzetes megyei bíró, 2000-től a Fővárosi Bíróság bírói tanácsának elnöke.