A Központi Ügyészségi Nyomozó Hivatal egy országgyűlési képviselő érintettségét is vizsgálja egy 250 milliós békéscsabai csődbűntett kapcsán, amelyben a Szlávy-gyilkosság ügyében előzetes letartóztatásban lévő W. László is gyanúsított – közölte az MTI-vel a Fővárosi Főügyészség szóvivője kedden. Borbély Zoltán az MTI kérdésére a képviselő személyét illetően nem kívánt felvilágosítást adni.

“Azt kell megvizsgálni, hogy felmerülhet-e az országgyűlési képviselővel szemben megalapozott gyanú, mert akkor a Központi Ügyészségi Nyomozó Hivatalnak kizárólagos határkörben kell eljárnia” – mondta a szóvivő. Hozzátette: a csődbűntettel a Békés megyei Főügyészség gyanúsított meg három személyt, köztük a Szlávy-gyilkosság egyik gyanúsítottját, W. Lászlót, a Központi Ügyészségi Nyomozó Hivatal pedig azt vizsgálja, “hogy van-e olyan személy az ügyben, aki felmerülhet mint gyanúsított, aki országgyűlési képviselő”. A szóvivő közölte: az iratok pénteken érkeztek meg a hivatalhoz, azonban a vizsgálat befejezésének időpontjáról nem tudott felvilágosítást adni, mint mondta, az ügy “elég terjedelmes”, tizenhat kötegnyi iratot kell átnézni.

Fazekas Géza, a Békés megyei Főügyészség szóvivője az MTI-nek elmondta: a BCB cégcsoporttal kapcsolatos “eljárás során felmerült annak a gyanúja, hogy az ügyben egy országgyűlési képviselő is érintett, úgy is mint a cég korábbi tulajdonosa”, ezért tették át az ügyet további eljárásra a Központi Ügyészségi Nyomozó Hivatalhoz. Arra kérdésre, hogy a képviselő ellen is csődbűntett megalapozott gyanúja merült-e fel, azt válaszolta: “az eljárás csődbűntett miatt folyik, ennek kapcsán merült fel a gyanúja annak, hogy egy országgyűlési képviselő is érintett”.

Részletes összeállítás az MTI-n:
http://hirek.mti.hu/cikk/19356/