BSA Magyarország: közlemény a hétvégi razziáról

2004.04.28. BSA

A BSA Magyaroszág jogi képviselőinek, Dr. Novák Tamásnak és Dr. Ormós Zoltánnak véleménye szerint az elmúlt hét végén került sor az illegális másolatokat terjesztő személyek és szervezetek ellen indított, minden idők legátfogóbb, legnagyobb volumenű rendőri akciójára.

A hatósági fellépés keretében a BSA aktív közreműködésével Magyarországon is összehangolt házkutatásokat tartottak az Interneten forgalmazott jogsértő termékek felderítése céljából. A nemzetközi szinten megszervezett és összehangolt precedens nélküli akció azt az egyértelmű üzenetet közvetíti az Interneten keresztül illegális másolatokat forgalmazó magánszemélyek és az erre a célra alakult szervezetek felé, hogy e cselekmény felderítésében a földrajzi határok akadályt többé nem jelentenek. A szerzői jogsértések üldözésének keretében az úgynevezett warez kiadványok forgalmazóinak felderítésében tett első komoly lépés sikereinek köszönhetően, az eredményes akció folytatása várható.

A Fastlink-akció új stratégiai irányt jelent a BSA jogérvényesítő tevékenységét tekintve. A gazdálkodó szervezetek illegális szoftverhasználatának visszaszorítása mellett a BSA egyre nagyobb hangsúlyt helyez az Internet látszólagos névtelensége mögé bújó jogsértők elleni fellépésre és szoros együttműködésben a nyomozóhatóságokkal, akár tucatnyi országban képes egyszerre lecsapni a jogsértőkre. Az összehangolt akciósorozat azt is világosan megmutatta, hogy hazánk nemcsak a technikai-gazdasági fejlődés tekintetében zárkózik fel fokozatosan a fejlett ipari államok közé, hanem a jogbiztonság, a jogérvényesítés fejlettsége alapján is, és így ennek az akciónak az is az üzenete, hogy az Internet-kalózok már Magyarországon sem végezhetik zavartalanul tevékenységüket.

Előzmények:
http://www.jogiforum.hu/hirek/10539

  • kapcsolódó anyagok
BSA