Július 1-étől három ponton változnak a Sulinet Expressz program feltételei. A híresztelésekkel ellentétben megfelelő értékű vásárlás esetén továbbra is igénybe vehető a hatvanezer forintos adókedvezmény – mondta el Magyar Bálint oktatási miniszter a Klubrádiónak.

A félreértést az okozhatta, hogy július 1-től a Sulinet kedvezmény igénybevételének feltétele lesz, hogy a vásárló 50 százalékos önrészt vállaljon. A vásárolt termék árának fele után nem vehet igénybe kedvezményt. A maximális 60 ezer forintos adókedvezményt ezek szerint csak 120 ezer forintos, vagy annál magasabb értékű vásárlás esetén lehet érvényesíteni mutatott rá Magyar Bálint.

Július 1-től a Sulinet Expressz programban érvényesül a rászorultsági elv is. 4 millió forint feletti bruttó jövedelemmel rendelkező személy nem kaphat kedvezményt, 3,4 millió és 4 millió forint közötti jövedelemmel alacsonyabb kedvezmény jár, 3,4 millió forint alatt teljes kedvezmény jár.

A harmadik változás, hogy az év második felétől nemcsak a közoktatásban részt vevő diákok, hozzátartozóik, és a pedagógusok vásárolhatnak Sulinet kedvezménnyel, hanem korlátozás nélkül mindenki, akinek jövedelme a felső jövedelemhatár alá esik.