Nem érezte magát bűnösnek, és nem is tett vallomást a bíróságon Tasnádi Péter, aki a mai nap adócsalás miatt állt a bíróság elé – jelenti a HavariaPress.

A nagyvállalkozó tárgyalása pénteken reggel kezdődött a Pesti Központi Kerületi Bíróságon. A vádirat szerint Tasnádi – aki egyébként korábbi büntetéséből szombaton szabadulhatna – adózás nélkül, gyakorlatilag ingyen jutott 620 millió forintos rózsadombi házához. A be nem fizetett adó összege így a nyomozás adatai szerint eléri a 248 millió forintot, Tasnádival szemben emiatt adóbevételt különösen nagy mértékben csökkentő adócsalás miatt indult büntetőeljárás.

A vád szerint a vállalkozó 1995-ben vásárolta meg szemlőhegyi házát, majd 1996-ban kezdett átalakításokat rajta. Az ingatlan tulajdonosa akkor saját családi cége, a Hotex Kft. volt, s akkor kívánta véglegesen rendezni a tulajdonviszonyokat, amikor a ház elkészül. 1999. februárjában meg is kapta a használatba vételi engedélyt, ám miután az év szeptemberében eljárás indult vele szemben, a vádirat szerint a tulajdon túlnyomó részét a Fotexnek adta át, hogy a rendőrség ne vegye zár alá az ingatlant. Ezt a megállapodást be is jegyezték, ám 2000 januárjában felbontották azt, s a Fotex az egész tulajdonjogát átruházta Tasnádira. Így azonban a vád szerint 620 millió forint értékű, természetben adott vagyoni értékhez jutott, amit nem tüntetett fel az adóbevallásában.

A tárgyaláson a vádlott közölte, hogy nem érzi magát bűnösnek, és nem is ismeri el a terhére rótt bűncselekményt. Emiatt nem is kívánt vallomást tenni, sőt hangsúlyozta, hogy abban az időszakban, amikor az ügyletek történtek, ő már börtönben volt. Azt állította: éppen azért, hogy minden teljesen törvényszerű legyen, a tranzakciókat ügyvédjei és szakértői intézték, akikben teljes mértékben megbízott. A bíróságon még a mai napon tanúként hallgatják meg azt a férfit is, aki a perbeli időszakban a Fotex Kft. ügyvezetője volt.