A kormány az egészségügyi reform végrehajtásáról szóló korábbi határozata értelmében a május 5-i ülésén első olvasatban fogja tárgyalni az egészségügyi ellátásszervezőkről szóló törvényjavaslatot.

Az ellátásszervezés olyan közbülső szervező, ellenőrző, a folyamatokat korrigáló intézményrendszer lesz, amely ügyel az egészségügyi ellátás hatékonyabb megvalósítására és megelőzési szervezőtevékenységével segíti az egészséges állapot megtartását.

A kormány várhatóan holnap határoz arról, hogy kezdeményezi a Közép-Európai Egyetem magyar felsőoktatási intézményként történő elismerését. Az egyetem az elmúlt időszakban komolyan hozzájárult a magyar kultúra és tudományos élet fejlődéséhez és az Egyesült Államok és Magyarország közötti tudományos kapcsolatok elmélyítéséhez. Az Országgyűlés által adható elismerés jelentős mértékben segíti a magyar felsőoktatás fejlődését és napirenden lévő fejlesztési programját.

Szintén a május 5-i kormányülés napirendjén szerepel a lakásszövetkezetekről szóló törvény tervezete. Az előterjesztés megtartja és megerősíti a Magyarországon a hatvanas-nyolcvanas évek között kialakult speciális tulajdonforma tulajdonságait, ugyanakkor a társasházi törvényhez hasonló módon kívánja elősegíteni a lakásszövetkezeti tagok gyors és rugalmas döntéshozatalát.