A hétfő óta működő emmába három nap alatt csaknem hétezer cég jelentkezett be, s mintegy 3500 munkaadó és munkavállaló igényelt az elektronikus ügyintézéshez szükséges azonosítókódot. A kormányzat szerint az új adatbázis bezárja a kiskapukat a feketemunka előtt.

A hét elején “munkába állt” emmába, azaz az egységes magyar munkaügyi adatbázisba az első három napon több mint 6700 munkaviszonnyal kapcsolatos változást jelentettek be országszerte a munkaadók – tudtuk meg Szántó Tamástól, a Foglalkoztatási Hivatal informatikai főigazgató-helyettesétől. A bejelentések egyelőre személyesen vagy postán történtek, hiszen az internetes és a telefonos intézkedéshez előbb azonosítókódot kell igényelniük az érintetteknek.

Bár az emmát elsősorban az elektronikus ügyintézésre szeretnék alapozni, PIN kódot eddig jóval kevesebben kértek, mint ahányan bejelentést tettek: az első három napban összesen mintegy 3500 munkavállaló és munkaadó adott be erre vonatkozó kérelmet. A munkaügyi központok egyelőre állják a rohamot, hiszen a szaktárca több mint kétszáz embert vett fel határozott időre, hogy ne legyen fennakadás a várhatóan megnövekvő igények miatt.

Bővebben:
http://www.magyarhirlap.hu/cikk.php?…