A melléklet az adatvédelmi jog alapkérdéseiről és aktuális problémáiról ad áttekintést szakcikkek, tanulmányok közlésével, felhasználva a Jogi Fórum archívumában található dokumentumokat és adatvédelmi tárgyú híreket is.

A rovat szerkesztését, gondozását Dr. Jóri András, a magyar, európai és nemzetközi adatvédelmi jog elismert szakértője vállalta.

Az adatvédelmi oldalunk címe: www.jogiforum.hu/adatvedelem, mely egyúttal elérhető a www.adatvedelem.info domain alatt is.

Az adatvédelem egyes kérdéseit problémafelvető, összefoglaló cikkek vezetik be, a témaköröket részletesen az adatvédelmi jog neves szakértőinek tollából származó tanulmányok fejtik ki.

Elsőként a hatályos adatvédelmi törvény kritikáját vázolja fel Dr. Jóri András három cikke, a 2004. januártól hatályos normaszöveg elemzésével. Ezen írások mellett szíves figyelmükbe ajánljuk a rovat szerkesztőjének beköszöntőjét, a magyar adatvédelmi jog “születéséről”, jelenlegi szerepéről és aktuális problémáiról szóló összefoglalóját is.

Természetesen e rovatunkkal kapcsolatban is szívesen fogadjuk Olvasóink észrevételeit, javaslatait és kritikáját elektronikus levélcímünkön: adatvedelem@jogiforum.hu

Adatvédelmi melléklet: http://www.jogiforum.hu/adatvedelem