Az RIAA, az Amerikai Hanglemezkiadók Szövetsége több előzetes figyelmeztetés után perelt be 2500 személyt szerzői és szomszédos jogok megsértése miatt, akik az internetről illegálisan töltöttek le hangfájlokat. A perek elkezdődtek, most Connecticutban hirdettek ítéletet.

Az eljárás során öt dal illegális letöltését tudta bizonyítani a szakértő egy bristoli (Connecticut állam) férfira, amely után a szövetségi bíró több mint 4000 dolláros büntetést rótt ki rá. Janet C. Hall arra kötelezte William Martinezt, hogy a törvényben előírt minimális szerzői jogi károkozás összegét, dalonként 750 dollárt fizessen meg, valamint a perköltséget, amely 289 dollár tett ki.

A bíró azért döntött így, mert a vádlott nem válaszolt az RIAA megkeresésére és nem jelent meg a bírósági meghallgatáson sem. Martinez volt egyébként a második Connecticutból, akinek bíróság elé kellett állnia, mert az RIAA beperelte hangfelvételek illegális letöltése miatt.

Jennifer Brothers volt az első, akit elítéltek. Õ Martinezhez hasonlóan töltött le hangfelvételeket, majd nem válaszolt az RIAA felhívására, később nem jelent meg a bíróságon sem. A büntetése hatezer dollár volt.