Megszüntette az Ügyészség a csalás bűntette miatt indított nyomozást Mozol Tamás, a K&H Brókerház volt vezérigazgatója ellen. (A K&H Brókerház nem azonos a K&H Equities nevű értékpapírcéggel, a brókerház korábban működött, a K&H és az ABN Amro bankok fúziója előtt.)

A Budapesti VI. és VII. kerületi Ügyészség megszüntette azt a nyomozást, amely korábban a BRFK Vizsgálati Főosztály Gazdaságvédelmi Osztályán csalás bűntette miatt indult Mozol Tamás ellen, aki 1998. június 17. és november 27. között a K&H Brókerház vezérigazgatója volt.

A K&H Befektetési Rt. 2000. december 18-án tett feljelentést ismeretlen tettes ellen a befektetési társaság sérelmére elkövetett vagyon elleni bűncselekmény ügyében. Az ügyben a feljelentés szerint Mozol Tamás aláírásával ellátott átvezetési kérelem alapján ügyfél számlájára történt olyan részvény átvezetési megbízás más ügyfél számlájáról, mely részvények nem voltak az ügyfelek tulajdonában, e részvények értékesítését követően pedig a pénzbeli ellenértéket az ügyfél helyett a pénztárban Mozol Tamás vette fel. A fentieknek megfelelően a befektetési társaságnál hiány keletkezett.

A nyomozás során a kirendelt igazságügyi kéz- és gépírásszakértő megállapította, hogy az átvezetési kérelmet nem Mozol Tamás írta alá, az azokon szereplő aláírások technikai vagy szabadkézi utánzással jöttek létre. A nyomozás során nem nyert megállapítást az sem, hogy a pénztárnál a részvények ellenértékeként az ügyfél számláján lévő pénzt Mozol Tamás vette volna át.

A nyomozást lezáró határozatban megállapítást nyert, hogy kérdéses, hogy a feljelentésben hivatkozott 1998. augusztus 28-i részvény eladás egyáltalán létrejött-e (mivel a részvény eladási ügylet bizonylatszám alapján az ügylet a feljelentés szerinti 1998-as év helyett 2000-ben lett végrehajtva, s az utólag került az 1998-as ügyletek közé), az pedig – ha egyáltalán történt ilyen – nem állapítható meg, hogy azt ki végezte el, és kinek a megbízása alapján.

Mivel az eljárás során bebizonyosodott, hogy az átvezetési kérelmet nem Mozol Tamás írta alá, s az eljárás során tett tanúvallomások sem támasztották alá azt, hogy a pénztárból a pénzt Mozol Tamás vette volna fel, vele szemben az Ügyészség 2004. április 29-én kelt határozatában a nyomozás folytatásának megszüntetéséről határozott.