A Magyar Hanglemezkiadók Szövetsége által kezelt jogdíjakat a Szövetség közgyűlésének 2003. május 28-án hozott határozata alapján az alábbiakban részletezett szabályok szerint kell felosztani.

I. A felosztandó jogdíjak alanyai

  1. Jogosultak: Az alább részletezett jogdíjakból az olyan hangfelvételek előállításával foglalkozó jogi és természetes személyek részesedhetnek, amelyek által készített hangfelvétel-előállítói jogvédelmet élvező hangfelvételek 2003. december 1-ig kereskedelmi forgalomba kerültek. Amennyiben a hangfelvétel előállítója jogait a hangfelvétel eredeti előállítójától származékosan, azaz szerződés (licensz) alapján szerezte meg, úgy bizonyítania kell azt is, hogy a hangfelvétel eredeti előállítója a szerződés keretében átruházta rá a jelen felosztási szabályzat II. pontjában részletezett jogdíjfajták érvényesítésének jogát is.
  2. A felosztást végző szervezet: a Szerzői Jogi Törvény 85. § felhatalmazása alapján a jogdíjak felosztását a hangfelvétel előállítók érdekképviseleti szervezete, a Művelődési és Közoktatási Minisztérium 1997. április 28-i határozatával közös jogkezelő szervezetként nyilvántartásba vett Magyar Hanglemezkiadók Szövetsége végzi.

A teljes határozat:
http://www.mahasz.hu/m/hirek?h=63