A Magyar universitas programról és az új felsőoktatási törvény koncepciójáról tárgyal szerdán a kormány. Az ülésen megvitatják azt a kormányrendeletet is, amellyel az EU-intézményekben dolgozó szakértők munkajogi helyzetét rendeznék.

Június 16-i ülésén a kormány várhatóan megtárgyalja a Magyar universitas programról, valamint az új felsőoktatási törvény koncepciójáról szóló előterjesztést – derül ki a Kormányszóvivői Iroda közleményéből. A kormány célja egy olyan felsőoktatási rendszer kialakítása, amely versenyképes, maximálisan szolgálja a tudáscentrumok kiépítését, kiépülését, emellett rugalmasan alkalmazkodik a változó társadalmi-gazdasági igényekhez, vagyis csökkenti a diplomás munkanélküliség kockázatát és fejleszti a kutatási programokat.

Szintén a szerdai kormányülés napirendjén szerepel az Európai Unió intézményeiben nemzeti szakértőként, speciális foglalkoztatási jogviszonyban alkalmazott magyar köztisztviselők munkajogi és társadalombiztosítási helyzetének kormányrendeletben történő rendezése. Alapvető kormányzati érdek, hogy az unióban minél több ilyen szakértő dolgozzon, mivel tapasztalataik hasznosítása elősegíti a magyar közigazgatás minél hatékonyabb betagozódását az európai rendszerbe.