17 adótörvényt módosítana egy csomagban a Pénzügyminisztérium. A kormány második féléves jogalkotási programjába a kormányfő felvette a parlament létszámának csökkentéséről szóló javaslatot, de nem szerepel benne a közigazgatás középszintű reformja.

Adó salátatörvényt nyújt be szeptembereben a kormány a parlamentnek – derül ki a kormány második félévi jogalkotási programjából. A pénzügyminisztérium tervei szerint egyetlen törvénybe zsúfolva tizenhét, különféle adókötelezettséget megállapító jogszabályt módosítanának. A magyar adórendszer átfogó reformja nemcsak a személyi jövedelemadóról, a társasági adóról és az áfa törvényről szóló jogszabályokat érinti, hanem módosulhat az idén elfogadott gépjárművek regisztrációs adójáról szóló törvény csakúgy, mint az illetéktörvény vagy a magánnyugdíjról szóló jogszabály.

Draskovics Tibor pénzügyminiszter a készülőben lévő törvénycsomagról azt mondta: a változtatások segítségével a kormány négy év alatt 1000 milliárd forinttal kevesebb adót szeretne beszedni.

Bővebben:
http://www.nepszava.hu/default.asp?…