Kevesebb adót fizetünk jövőre

2004.07. 9. Népszava / Giczi József

A két kormánypárt eddig még nem egyeztette a személyi jövedelmek jövő évi adózásáról szóló elképzeléseit. Egymás tervezeteiről alkotott véleményeik alapján azonban az ideihez hasonló, ám annál némileg kevésbé megterhelő személyi jövedelemadó-rendszer kialakítása várható.

A koalícióban még nincs végleges álláspont, a Fidesz azonban már jelezte: támogatja a legutóbbi MSZP frakcióülésen felvetett tőzsdei nyereségadó bevezetésének ötletét.

A Magyar Szocialista Párt (MSZP) igazságtalannak és ezért elfogadhatatlannak tartja azt a szabaddemokrata elképzelést, miszerint jövőre az adójóváírás helyett nulla százalékos adókulcsot kellene bevezetni - mondta tegnap a Népszava kérdésére Göndör István, a párt frakcióvezető-helyettese. A nulla százalékos adókulcs bevezetése ugyanis valamennyi jövedelemtulajdonos, köztük a legmagasabb jövedelműek adóját is jelentősen csökkentené - érvelt. A frakcióvezető-helyettes azt is elmondta, hogy a nagyobbik kormánypárt jövőre - akár negatív adó segítségével - mindenki számára elérhetővé szeretné tenni a gyermekek után járó adókedvezményt. Göndör István hangsúlyozta, hogy a középső adókulcshoz tartozó jövedelemsáv felső határának felemelése szinte minden adózó számára érdemi tehercsökkenést jelent majd.

Bővebben:
http://www.nepszava.hu/default.asp?…

  • kapcsolódó anyagok
ADÓZÁS