A kerületi önkormányzatok és a civil szervezetek már irtják a parlagfüvet, kaszálják a gyomos területeket. Ha a tulajdonos nem gyomtalanítja saját ingatlanjának területét, akár kétmillió forintra is megbüntethetik, a hatóság elvégzi helyette a kényszerkaszálást, melynek költségeit szintén behajtják.

A kerületi önkormányzatok és civil szervezetek már irtják a parlagfüvet, kaszálják a gyomos területeket. A Fővárosi Önkormányzat, a kerületi önkormányzatok és a civil szervezetek Budapest több kerületében is segítik, szervezik a gyomirtást. Motoros fűkaszákat díjmentesen kölcsönözhetnek a jelentkezők.

Ha a tulajdonos nem gyomtalanítja saját ingatlanja környezetét, akár 2 millió forintra is megbüntethetik. Ebben az esetben a hatóság végzi el helyette a kényszerkaszálást, amelynek költségeit szintén behajtják – derül ki a Főváros Főpolgármesteri Hivatalának közleményéből.

A parlagfüves, gyomos területet elsősorban az illetékes önkormányzatnál, mezőgazdasági terület esetén a Földhivatalnál, illetve a Növény- és Talajvédelmi Szolgálatnál , valamint a Fővárosi és Pest megyei Parlagfű Forródrót – 327-1686-os telefonszámán – a terület pontos megjelölésével lehet bejelenteni.

Részletes összeállítás:
http://www.magyarorszag.hu/…0040708.html