Jelentős technológiai vállalatok és filmstúdiók egy csoportja olyan új DVD másolásvédelmi szabvány kidolgozását tűzte ki célul, amely lehetővé tenné DVD filmek otthoni PC-re vagy akár hordozható lejátszóra való másolását.

Az AACS rövidítésű, egyelőre még kidolgozásra váró technológiával az IBM, a Warner Bros, a Disney, a Microsoft, a Sony, a Panasonic és a Toshiba a következő generációs DVD lemezeket vette célba, dolgukat azonban megnehezíti, hogy egyelőre maguknak, a lemezeknek sincs még elfogadott, egységes szabványa. A mostani másolásvédett DVD-k legálisan egyáltalán nem másolhatók és tartalmuk kizárólag DVD lejátszókon élvezhető. Az AACS technológia megengedné a felhasználóknak, hogy otthoni számítógépükön másolatot tároljanak a DVD filmekből és így a DVD lejátszótól függetlenül más, a PC-hez kapcsolt eszközökön is megnézhessék, illetve akár hordozható mozgóképes lejátszójukra is átmásolhassák őket.

Az AACS LA szövetség előtt még meglehetősen nagy munka áll, ám a tagok mégis derűlátóan, a kész technológia még az idei évben történő megjelenésével számolnak. Habár korábban több hasonló kezdeményezés kudarcba fulladt elemzők bíznak abban, hogy a résztvevő nagy nevek, illetve az a tény, hogy a szövetségben nemcsak a technológiai ágazat, hanem a filmipar képviselői is jelen vannak, sikerre viszi majd az új technológiát.