Kinevezték az új fővárosi főügyészt

2004.07.31. Magyarország.hu

Augusztus elsejétől a Fővárosi Főügyészség Kiemelt Ügyek Osztályának eddigi vezetője tölti be a fővárosi főügyészi tisztséget. Ihász Sándor a korábbi fővárosi főügyészt, Sódor Istvánt váltja, aki július elsejétől elnyerte a fővárosi fellebbviteli főügyészi posztot.

Ihász Sándort, a Fővárosi Főügyészség Kiemelt Ügyek Osztályának eddigi vezetőjét nevezte ki a megüresedett fővárosi főügyészi posztra Polt Péter legfőbb ügyész pénteken - közölte a Legfőbb Ügyészség (LÜ) kabinetirodája. A közlemény szerint Ihász Sándort pályázat alapján augusztus 1-jei hatállyal nevezték ki a Fővárosi Főügyészség élére. A korábbi fővárosi főügyész, Sódor István szintén pályázat útján nyerte el a fővárosi fellebbviteli főügyészi posztot, ahová július 1-jén be is iktatták.

A LÜ kabinetirodájának közleménye szerint Ihász Sándor 1993 óta, azaz 11 éve dolgozik az ügyészi szervezetben. 1995-től beosztott ügyészként a budapesti V., VIII., és XIII. kerületi ügyészségeken teljesített szolgálatot. 1998-tól a Fővárosi Főügyészségen, 2001-től a Legfőbb Ügyészség Nyomozás-felügyeleti Főosztályán dolgozott. 2002-től a Fővárosi Főügyészség Kiemelt Ügyek Osztályát vezette.