Törvénymódosítással venné elejét a polgármestereknek, illetve megyei közgyűlési vezetőknek adandó jutalmak “elszabadulását” a Fidesz. Az “osztogatás” visszafogására saját javaslattal készül az MSZP is, a kis pártok, illetve az önkormányzati szervezetek ugyanakkor nem értenek egyet a szigorítással.

Éles politikai viharokat kavart a közelmúltban az egyes szocialista városvezetőknek, illetve közgyűlési elnököknek juttatott nagy összegű prémiumok ügye. Az elöljáróknak megítélt – olykor több millió forintos – jutalmak nemcsak az ellenzéki pártokban és a közvéleményben keltettek visszatetszést, de a legtöbb “díjazottat” soraiban tudó MSZP is a gyakorlat visszaszorításának lehetőségein gondolkodik.

A “túlzott jutalmazás” megelőzésére elsőként a Fidesz javasolt
törvénymódosítást, tervezetüket hamarosan be is nyújtják a parlamenthez. A polgármesterek illetményéről és jutalmáról rendelkező törvényt az ellenzéki párt szerint úgy kellene módosítani, hogy az önkormányzati elöljáróknak adható elismerések összegét a jelenlegi “határ a csillagos ég” elv helyett bizonyos tól–ig határok között jelölje ki a jogszabály. A legfelső limit a tervezet szerint hathavi illetmény lenne, ennél magasabb jutalmat sem a települési, sem a közgyűlési vezetők nem kaphatnának.

Bővebben:
http://www.magyarhirlap.hu/cikk.php?…