Beperelt egy kaszinót egy szenvedélybeteg férfi, aki milliókat vesztett nyerőgépeken. A férfi azt állítja, hogy a kaszinók kihasználják a szenvedélybetegek kiszolgáltatottságát – írja a Népszabadság. A kaszinó visszautasította a vádakat.

Pert indított egy Vichyben lévő kaszinó ellen egy francia férfi, aki több mint 600 ezer eurót (146,5 millió forintot) különböző nyerőgépeken. A férfi azért perli a kaszinót, mert szerinte a szerencsejáték-ipar kihasználja a szenvedélybetegek kiszolgáltatottságát és sebezhetőségét – írja a Népszabadság.

A férfi abban bízik, hogy a cigaretta- és alkoholgyártókhoz hasonlóan a kaszinókat is kötelezik arra, hogy gondoskodjanak a szolgáltatásaik, termékeik miatt függővé váló emberekről. “Hazudtam a családomnak, eljátszottam minden pénzt. A játék szenvedélyemmé vált, mint az alkohol vagy a drog. A kaszinók ezt tudják, és kihasználják. Ingyen adnak ételt-italt, amivel tovább erősítik azt az érzetet, hogy egy napon mindent visszanyer az ember” – idézi a férfit a Népszabadság.

A beperelt kaszinó vezetői szerint nekik nincs joguk figyelemmel kísérni a játékosok pénzügyeit, mindenki saját felelősségére játszik. Ugyanakkor elmondta, hogy a kaszinó korábban szórólapokat osztogatott, amelyen a szenvedélybetegség veszélyeire figyelmeztettek.