A PayPal tovább terjeszkedik Európában

2004.08.18. CW Számítástechnika

A franciaországi internet felhasználók is küldhetnek és fogadhatnak pénzt a PayPal online fizető szolgáltatásának segítségével, melyet egyrészt az eBay francia webhelyébe integráltak, másrészt önálló, helyi webhelyet kapott.

A PayPal franciaországi debütálása a szolgáltatás más európai országokban történő bevezetését követi, nevezetesen az osztrák, a belga, a németországi, a holland és a svájci szolgáltatás beindulását. Az eBay tulajdonában lévő PayPal közölte, a francia szolgáltatás az ország részéről tapasztalt kereslet kielégítése, miután a cég látta, milyen kedvezően fogadja az eBay francia közönsége a biztonságos online fizetést. A szolgáltatás az eBay France-ba való integrálás mellett a francia nyelvű paypal.com/fr weboldalon is elérhető, ahol a felhasználó online ügyleteket bonyolíthat bármely más PayPal taggal szerte a világon öt valutában: euróban, amerikai és kanadai dollárban, jenben és fontban.
Bár Európában még az offline fizetés és a hitelkártya tranzakciók jelentik a preferált fizetési módszereket, a térség növekvő számú internet felhasználója lehetőséget teremt az e-fizetési szolgáltatóknak, hogy betörjenek a piacra, vélekedik az IDC egyik idevágó jelentése. A jelentés azonban kitér arra is, hogy a magas (16-25 százalékos) határokon átívelő áfák miatt sok felhasználó az országos és helyi nyelven működő helyekre korlátozza tranzakcióit.
A PayPalnak jelenleg 50 millió tagja van 45 országban, a francia szolgáltatást a PayPal Europe leányvállalat látja el.

  • kapcsolódó anyagok
INTERNET