Generációs váltás vagy a Fővárosi Főügyészség főosztályainak-osztályainak lefejezése – ez a kérdés azzal kapcsolatban, ami az alig több mint egy hónapja kinevezett Ihász Sándor fővárosi főügyész rövid működése alatt történt a szervezetnél.

Avagy csak egyszerűen arról van szó, hogy – amint azt egyik ügyészségi forrásunk megjegyezte – “természetes, hogy egy 36 éves főügyész megválogatja, kikkel dolgozik együtt agilis csapatában.” Egyetlen korábbi vezető sem maradt ugyanis posztján Ihász kinevezése óta – értesült a Népszava. Hogy erről a közvéleményt miért nem tájékoztatták, arról egyelőre annyit tudni, hogy ezt a szintű személyi változtatást nem tartották olyan nagyságrendűnek, amely megért volna egy közleményt.

Ihász Sándor, akit augusztus elsejével nevezett ki Polt Péter legfőbb ügyész a Fővárosi Főügyészség élére, rapid személyi változtatásokat hajtott végre. Szeptember 1-vel nyugdíjas lett a helyettes főügyész, Ágai György, aki a magánjogi és közigazgatósági ügyekért felelt és a nyomozás felügyeleti osztály vezetője, Nyilasi Gyula is. Az igazgatási osztály vezetője pedig a Fellebviteli Főügyészségre távozott – ő egykori főnökét, Sódor István volt fővárosi főügyészt követte.

Részletek:
http://www.nepszava.hu/default.asp?…