Megtéveszthetik a lakosságot az akciós banki hitelekről beszámoló reklámok, a hirdetésből sokszor nem derül ki a hitel valódi ára. Az így körvonalazott kondíciók pedig véletlenül sem vethetők össze más deviza- vagy forinthitel feltételeivel.

A megtévesztő banki lakáshirdetések témáját a Magyar Bankszövetség etikai bizottsága tárgyalja majd – tudta meg a Napi Gazdaság. A hasonló ügyekkel már korábban is meglehetősen hatékonyan foglalkozó testület számára Földi Tamás, a szövetség vezető közgazdásza szerint egyértelmű, hogy a mostanában kialakult gyakorlat probléma lehet.

Az egyre alacsonyabb, sokszor csak átmenetileg érvényes, akciós kamatokat feltüntető reklámok ugyanis hamis képet alakítanak ki a lakosságban, elsősorban a devizaalapú termékek valódi áráról. Az így körvonalazott kondíciók pedig véletlenül sem vethetők össze más deviza- vagy forinthitel feltételeivel. Akad olyan bank is, amely egyenesen egy mellékkiadással – kezelési költséggel – reklámozza termékeit, miközben kamatai meglehetősen magasak. Az álláspontjukat védő bankok arra hivatkoznak, hogy a hitelfelvevők minden információt megkapnak a fiókban.

Bővebben:
http://index.hu/…ankreklam04/