Egy New York-i férfit azért tartóztatott le a rendőrség, mert nem adott elegendő borravalót egy étteremben. Ujjlenyomatot vettek tőle, és lefotózta a rendőrség.

A 41 éves Humberto A. Taverasnak lopással vádolják, amiért ő és társai összevitatkoztak a Soprano olasz-amerikai étterem vezetőivel azon, hogy törvényes-e 18 százalékos borravalót kérni nagyobb partik után. Úgy kezeltek minket, mint egy csapat bűnözőt – emlékszik vissza Taveras.

A férfi nyolc társával együtt pizzázott vasárnap az étteremben, majd közölték, hogy nem elégedettek teljes mértékben az étellel, így csak 10 százalék borravalót hagytak. Taveras a történethez azt is hozzáteszi, hogy senki sem figyelmeztette őket, hogy hatfős vagy ennél nagyobb társaságoknak kötelező a helyen a minimum 18 százalékos borravaló.

Az étterem tulajdonosa, Joe Soprano viszont azt állítja, hogy minden étlapjukon ott található a figyelmeztetés, és a pincérnők külön is szóltak az asztaltársaságnak. Az étteremtulajdonos azt is hozzáteszi, hogy nem a pénz miatt kezdeményezte az eljárást, hanem mert a társaság ellenszenvesen viselkedett, sőt állítólag az ételt nekidobták a személyzethez.

A megyei rendőrfőnök szerint minden azon fog megfordulni, hogy a vendégeket tájékoztatták-e a borravaló mértékéről vagy sem.