Már csak engedéllyel vásárolható a flóbertfegyver Magyarországon. Egy kormányrendelet értelmében a korábban megvásárolt flóbertekre 2005. június végéig utólagosan engedélyt kell kérni a rendőrségtől. A legjelentősebb hazai gyártó engedély nélkül tartható elöltöltős lőfegyverré alakítaná át a flóberteket.

Csalódniuk kellett azoknak a flóberttulajdonosoknak, akik azt remélték, a korábban engedély nélkül vásárolt fegyverüket a szigorítások után csak be kell jelenteniük. Az egy hete hatályba lépett kormányrendelet szerint ugyanis jövő év június 30-áig utólag engedélyt kell kérniük, és nyilvántartásba kell vetetni a kis teljesítményű pisztolyokat. Az engedélyeztetés kétezer forintba kerül. A tulajdonosnak a nyilvántartásba kerülés miatt bármikor be kell engedni a rendőröket a lakásába, ha ellenőrizni akarják a fegyvertartás körülményeit.

Keserű Béla, a legnagyobb flóbertgyártó cég, a Keserű Művek tulajdonosa azt mondta: a kormány feleslegesen tette az engedélyköteles kategóriába a szerinte veszélytelen fegyvereket. Úgy becsülte, az elmúlt tíz évben mintegy kétszázezren vásároltak flóbertet. Szerinte a rendelet miatt “meghal” a piac, így az ilyen fegyvereket nem gyártja tovább.

Bővebben:
http://www.magyarhirlap.hu/cikk.php?…