A közigazgatás korszerűsítésére, alapvetően végkielégítésekre mintegy 40 milliárd forintot irányzott elő jövőre a kormány. A miniszterelnök-jelölt, a pénzügy- és a kancelláriaminiszter egyenként alkudozott tegnap a miniszterekkel a 2005. évi fejezetekről.

„Izzadságos tárgyalások” folytak tegnap a jövő évi költségvetés egyes fejezeteiről, legalábbis Draskovics Tibor pénzügyminiszter ezt a kifejezést használta. Gyurcsány Ferenc miniszterelnök-jelölt, Kiss Péter kancelláriaminiszter és a PM apparátusa egyenként fogadta a parlamentben a tárcák első embereit. A beszélgetéseket a pénzügyminiszter vezette, de a kormányfőjelölt mondta ki a végső szót. A miniszterek a szerdai kormányülésen ismerik meg a többi tárca jövő évi lehetőségeit.

Több ügyben sikerült érdemben előrehaladni, mondta Draskovics. A munkahelyteremtést érintően abban, mik azok a lépések, amelyek a fiatalok, a gyesről visszatérők, az 50 év feletti tartósan munka nélkül levők csoportjai támogatásában radikálisan növekedést jelentenek. Lényegesen nő a munkahelyteremtésre szánt pénzt, s az adórendszerbe is e célt szolgálva épülnek be kedvezmények.

Bővebben:
http://www.vg.hu/index3.php?…