• A kihallgatás során arra igyekeztem felhívni a rendőrök figyelmét, hogy a hungarizmus nem kíván kiirtani, megsemmisíteni senkit, harcunk szellemi harc, amely nem egyes egyének ellen irányul – hangsúlyozta újságíróknak nyilatkozva a magát hungaristának valló Bácsfi Diána szerda hajnalban Budapesten. A Magyar Jövő Csoport vezetőjét őrizetbe vételének 72 órás határideje lejártával szabadon bocsátották szerda hajnali 1 órakor.

Bácsfi Dianát több fotós várta a rendőrség Aradi utcai épülete előtt, ahonnét a rendőrök egy civil gépjárművel szállították haza. A fotósok és az újságírók több gépkocsival követték a járművet a városon keresztül Bácsfi Diana otthonáig.

Bácsfi Diana hazaérkezésekor az utcán újságíróknak elmondta: “itt egy princípium-háborúról van szó, tehát tulajdonképpen ez egy világnézeti harc, amelyet vívunk. Uszításra nem került sor”. Közölte, hogy nem tervez panaszt emelni az őrizetbe vétel ellen, mint mondta, “már csak azért sem, mert számítok rá, hogy azt a bizonyos épületet, amelyet most meglátogattam belülről is, mint zárkalakó, mint fogoly valószínűleg még sokszor fogom látni életem során”.

A rendőrség közösség elleni izgatás és tiltott önkényuralmi jelkép használatának megalapozott gyanúja miatt vádemelési javaslattal küldte kedden meg az ügyészségnek a magát hungaristának valló Bácsfi Diána ügyét – tájékoztatta a rendőrség az MTI-t. “A mai napon a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) B. Boglár Diána ellen a közösség elleni izgatás megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást befejezte” – áll a rendőrség MTI-hez eljuttatott közleményében. “Az iratokat egy rendbeli közösség elleni izgatás, valamint egy rendbeli tiltott önkényuralmi jelkép használata bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt a Nemzeti Nyomozó Iroda vádemelési javaslattal az V-XIII. kerületi ügyészségnek megküldte” – áll a közleményben.

További részletek:
http://hirek.mti.hu/cikk/30655/