A miniszterelnököt helyettesítő miniszter átadta kinevezési okmányát az új országos rendőrfőkapitánynak. Bene László azt ígéri, kemény, következetes, de korrekt és kiszámítható vezető lesz, és mindent megtesz azért, hogy biztosítsa a rendőrség működésének feltételeit.

“Nem a rend és nem az erő kultuszában hiszek, hanem a biztonságéban, amelynek van más forrása is, mint a rendőrség maga” – mondta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök-jelölt, a miniszterelnököt helyettesítő miniszter az új országos rendőrfőkapitány kinevezése alkalmából tartott ünnepi állománygyűlésen.

A miniszterelnök-jelölt beszélt arról, hogy jövőre ötmilliárd forinttal többet kap a rendőrség, és beindul egy program a gépjárművek cseréjére. Fontosnak nevezte, hogy januárig visszamenőleg rendezzék az illetményeket, és átalakítsák az illetménytáblát. Elmondta: sokra tartja Salgó Lászlót, tevékenységét, elszántságát, és szívesen dolgozott volna vele tovább. Bene László kiválasztásával kapcsolatban így fogalmazott: “Azt láttam benne, hogy nem fog ismerni se istent, se embert, csak jogot és tisztességet és becsületet”.

Lamperth Mónika belügyminiszter azt hangsúlyozta, hogy nemcsak a rendőrök erkölcsi és anyagi megbecsülésére van szükség az erős, határozott és büszke rendőrséghez, hanem lelkes, a rendőri munkát szerető szakemberekre is.

További részletek:
http://www.magyarorszag.hu/…0040916.html