A fegyveres szervek hivatásos állományú tagjainak szolgálati viszonyáról szóló törvény módosításának hétfői általános vitájában Pál Tibor, a belügyi tárca államtitkára hangsúlyozta, hogy a változtatás az öt százalékos illetménykiegészítés jogszabályi hátterének megteremtését szolgálja.

Pál Tibor államtitkár hangsúlyozta, hogy a változtatással 25 ezer hivatásos dolgozó jut hozzá illetménykiegészítése emeléséhez. Mint fogalmazott, a módosítás a közép- és országos szintű hivatásos dolgozók bérfejlesztését rendezi. Az emelés 2004. január elsejétől visszamenőleges lesz.

Kontrát Károly (Fidesz) közölte, hogy nem az illetménykiegészítéssel, hanem a köztisztviselői illetmények emelésével kellene a hivatásos állomány jövedelmét növelni. Hozzátette, hogy az állomány nem ilyen kiegészítésre vár, hiszen a kormány nem ezt ígérte nekik.

Lezsák Sándor (MDF) azt mondta, hogy pártja egyetért az illetménykiegészítés mértékével. A képviselő arra mutatott rá, hogy a világon mindenhol megoldatlan a rendvédelmi szervek szakszervezeti védelme. Pál Tibor válaszában kijelentette, hogy ha a javaslathoz nem érkeznének módosító indítványok, akkor az illetménykiegészítést hamarabb ki lehetne fizetni az érintetteknek.