Október 12-13-án Szekszárdon tart “fogadóórát” az oktatási jogok biztosa. Aáry-Tamás Lajos és munkatársai immár ötödik éve rendszeresen látogatnak vidéki városokba.

Nyílt napot tart az oktatási jogok biztosa Szekszárdon október 12-13-án, Aáry-Tamás Lajos személyesen fogadja azokat, akik az oktatási jogok sérelme miatt hivatala eljárását kezdeményezik. A két nap során a szakmai fórumokon az ombudsman külön találkozik az oktatás közvetlen szereplőivel – pedagógusokkal, diákokkal, szülőkkel – és külön az intézményvezetőkkel, fenntartókkal.

Az oktatási biztos fontosnak tartja, hogy az érintettek minél szélesebb köre minél közelebbről megismerhesse a hivatal tevékenységét. Ennek érdekében immár ötödik éve a hivatali ügyintézést évente néhány alkalommal két-két napra régióközpontokba helyezi ki. A rendezvény keretében tartott panaszdélutánon azok is személyesen vehetik igénybe a hivatal szolgáltatását, akiknek nincs lehetőségük emiatt Budapestre utazni. Aáry-Tamás Lajos és a hivatal munkatársai az elmúlt években Békéscsabán, Pécsett, Tatabányán, Kaposváron, Debrecenben, Kalocsán, Sopronban, Kecskeméten, Miskolcon és Szombathelyen jártak.