Az Országgyűlés éjszakába nyúló ülésen lezárta a jövő évi adótörvények részletes vitáját. Ez lehetővé teszi, hogy a jövő héten a módosító indítványokról szavazzon a Ház, és a törvényt betartva november 15-ig kihirdessék a következő évre érvényes adó-jogszabályokat.

A kormánypártok szavazataival elfogadta korábban az Országgyűlés a tavalyi költségvetés végrehajtásáról szóló törvényt. Ebben módosították az idei büdzsét is, 35 milliárd forinttal növelve a központi költségvetés és 41 milliárddal az egészségbiztosítás hiányát.

Elutasították viszont az új honvédelmi törvény tervezetét. A sorkatonaság megszüntetését tartalmazó javaslat elfogadásához kétharmados többség kellett volna, de az ellenzéki képviselők nem értettek vele egyet. Ez azonban nem jelenti azt, hogy továbbra is be kell vonulniuk a sorkatonáknak, hiszen a kormány már leállította a behívásokat, és egy határozati javaslat is létezik, bár nem tartós jogi megoldásként, de rendezi majd a kérdést. Erről az előterjesztésről várhatóan a jövő héten szavaznak.