Az Alkotmánybíróság teljes ülésén megvitatja azt az indítványt, amely szerint alkotmányellenes a Magyar Köztársaság ügyészségéről szóló törvénynek az ügyészek alapvető jogaira vonatkozó egyik rendelkezése.

Az alkotmánybírák elé kerül a Polgári törvénykönyvnek a jogalap nélküli gazdagodással kapcsolatos egyik rendelkezését kifogásoló indítvány.

Egy indítványozó a közigazgatási perben hozott ítélet elleni fellebbezés kizártsága alkotmányellenességének vizsgálatát kérte.

Egy másik indítványozó szerint az alaptörvénybe ütközik a büntetőeljárásról szóló törvénynek a súlyosítási tilalomra vonatkozó szabályai.

Az Alkotmánybíróság megvitatja az illetékekről szóló törvények az illeték mértékére vonatkozó több rendelkezését támadó indítványt.

A testület foglalkozik azzal az indítvánnyal, amely szerint mulasztásban megnyilvánuló alkotmányellenesség áll fenn a polgári perrendtartásról szóló törvény és a bírósági végrehajtásról szólót örvény kapcsán, egyes határozatok megtámadhatóságával összefüggésben.