Megduplázta a szoftverfejlesztők szövetsége a kalózszoftvereket használó vállalatokról jelentő felhasználóknak kiutalandó maximális összeget.

Egy korábbi felmérés során, melyben körülbelül kétezer felnőtt britet kérdeztek meg, kiderült, hogy 47 százalékukat lehet anyagilag motiválni e téren, azaz kellő jutalom ellenében hajlandóak lennének értesíteni a jogvédőket a cégüknél tapasztalt jogsértésekről. ½Az embereket nyugtalansággal tölti el egy olyan munkakörnyezet, ahol kalózszoftvereket használnak.½ – közölte Siobhan Carroll, a BSA észak-európai területéért felelős regionális menedzsere egy közleményben.

A szigetország ½kalózkodási szintje½ jelenleg 29 százalék, de a majdnem egyharmados arányt még mindig túl soknak tartja a jogvédő szervezet. Szerintük a bejelentésekért kifizethető összeg plafonjának megduplázásával a szoftvereket jelenleg jogsértő módon alkalmazó vállalatok számára is egyértelmű jelzést adtak. A BSA szerint egyébként az ilyen cégeknél a ½lebukás½ legnagyobb veszélyét a jelenleg alkalmazásban álló vagy korábbi IT-alkalmazottak jelentik az cégek számára.