Az Országos Sajtószolgálathoz eljuttatott közlemény szerint a fővárosi önkormányzat végleg kitiltja a reklámhordozó utánfutókat Budapest utcáiról.

A fővárosi önkormányzat egyes kiemelt helyszínekről a nyár elejétől kezdődően eltávolíttatja a reklámhordozó céllal elhelyezett utánfutókat. A Fővárosi Közgyűlés e tevékenység gyorsítását rendelte el, s úgy döntött, hogy a fővárosi önkormányzat tulajdonában lévő közterületeken a jövőben egyáltalán nem engedélyezhető reklámhordozó célt szolgáló utánfutó – olvasható Tiba Zsolt fővárosi főjegyző közleményében.

A módosítás november 19-én lép hatályba, ezt követően a reklámhordozó céllal elhelyezett utánfutókat elbontják, elszállítják akkor is, ha azokat korábban helyezték el. Az eljárás gyorsításának lényege: a bontás külön felhívás nélkül történik.

Tiba Zsolt főjegyző minden érdekelt figyelmét felhívja arra, hogy az önkormányzat döntése végleges, kivételezésre nincs lehetőség. A bontás nem zárja ki az egyéb jogkövetkezményeket (például feljelentés).