Túl sok az éjszakai hangoskodás a szórakozóhelyek környékén, ezért a nyitvatartási idő korlátozásával akar rendet tenni egy önkormányzati képviselő a fővárosban.

A szocialista Devosa Gábor az új jogszabálytól azt reméli, hogy a szórakozóhelyek tulajdonosai a korai bezárástól tartva, jobban ügyelnek majd a környékükön lakók nyugalmára.

Van olyan utca a fővárosban, ahol öt szórakozóhely és két nonstop üzlet is van. A vendégek általában munka után, a hétvégén és éjszaka érkeznek. Az utcában akkor nagy a forgalom, amikor a lakók pihennének. Az itt élők szerint az utca biztonsága sem a régi.

Az egyik pubot hangszigetelték, a zene nem hallatszik az utcán és a vendégeket is igyekeznek figyelmeztetni.

“Mi nem csak a szórakozóhely előtt igyekszünk lecsendesíteni őket, hanem mindaddig amíg látjuk őket, halljuk őket. Tehát, ha a túloldalon megáll egy autó és bömböl benne a zene, mi azért is szólunk, és általában bejön, ha szólunk” – mondja Tolmácsy Andrea, a szórakozóhely tulajdonosa.

Devosa Gábor szerint ez ritkább. A fővárosi képviselő megmutatta azt a környéket, ahonnan a legtöbb panaszt kapja. A képviselő szerint az önkormányzat tehetetlen.

“Ma nem szólhatunk bele meddig van nyitva egy vendéglátó egység. A tulajdonosnak egy papirfecnin csak be kell nyújtani a jegyzőnek, hogy meddig van nyitva, ez nem normális” – nyilatkozta Devosa Gábor MSZP-s fővárosi önkormányzati képviselő.

A képviselő törvénymódosítást szeretne, amely lehetővé tenné, hogy az önkormányzatok megrövidíthessék azoknak a szórakozóhelyeknek a nyitvatartási idejét, amelyek túlságosan zavarják a környékükön lakók nyugalmát.