A szoftvervállalat a végfelhasználókat is védi a szellemi tulajdonokkal kapcsolatos jogi követelésektől.

A Microsoft széles körben kiterjeszti szellemi tulajdonjogokkal kapcsolatos garanciaprogramját. A program ezentúl a Microsoft szoftverek – Windows Server System (Microsoft SQL Server, Exchange Server), Microsoft Office System és Windows operációs rendszerek – jelenlegi és korábbi verzióinak felhasználóira is vonatkozik. Mostani bejelentésével a Microsoft több millió végfelhasználóra is kiterjeszti az eddig csupán a mennyiségi licencek felhasználóinak nyújtott kötelezettségvállalását, így azonos szintű védelmet biztosít ügyfelei számára – közölte a vállalat.

A Microsoft által nyújtott szellemi tulajdonjogi kártérítési garancia megvédi a végfelhasználókat a szabadalmakkal vagy más szellemi tulajdonjogokkal kapcsolatos jogvitákból eredő jogi költségektől és kártérítési igényektől. A kártérítési garancia szoftverekhez kapcsolódó szellemi tulajdonjogi jogviták négy típusára vonatkozik: a szabadalmakra, a szerzői jogokra, az üzleti titkokra és a védjegyekre.

A szellemi tulajdonjogok kezelésének fontosságára komoly perek hívták fel az iparág figyelmét. A Kodak és a Sun, illetve az Intertrust és a Microsoft közötti eljárások precedensértékű szabadalmi követelésekre hoztak példát, ahol nagy összegű kártérítések vagy megállapodások születettek.