Az Alkotmánybíróság megkezdi a Kormány tagjai, és az államtitkárok jogállásáról szóló törvénynek a 30 napos lemondási idő megjelölését előíró rendelkezést kifogásoló indítvány tárgyalását. A vitatott jogszabály szerint a miniszterelnök illetve a Kormány a köztársasági elnök útján az Országgyűlés elnökéhez intézett írásbeli nyilatkozatával mondhat le megbízatásáról, 30 napos lemondási idő megjelölésével.

Az alkotmánybírák megvitatják a Rendőrségről szóló törvénynek a rendőrségi adatkezeléssel összefüggő szabályait támadó indítványt.

A testület foglalkozik a Munka Törvénykönyvének a kollektív szerződésre vonatkozó egyik rendelkezésének alkotmányosságát megkérdőjelező indítvánnyal.

Az alkotmánybírák tárgyalják a helyi önkormányzatokról szóló törvénynek a helyi népszavazásra vonatkozó rendelkezését támadó indítványt.

A testület elé kerül az az indítvány, amely az egészségügyről szóló tör vénynek a művi meddővé tételre vonatkozó egyik rendelkezését kérdőjelezi meg.

Egy indítványozó szerint az alaptörvénybe ütközik az ügyvédekről szóló törvénynek a kamarai tagsággal összefüggő több szabálya is.

Egy másik indítványozó szerint alkotmányellenesek a Büntető törvénykönyvnek a kábítószerrel visszaélés bűncselekményét érintő törvényi tényállása.

A testület napirendjén szerepel a tőkepiacról szóló törvénynek a befektető-védelmi alappal kapcsolatos számos szabályát kifogásoló indítvány.