Felfüggesztették állásukból a korrupt rendőröket

2004.11.27. MTI

Megvesztegetett közlekedési rendőröket értek tetten Budapesten, a főkapitány felfüggesztette őket beosztásukból. A három rendőr 30 ezer forintért eltekintett volna egy szabálysértő autós megbüntetésétől.

Az eljárás eddigi adatai szerint péntek délután a rendőrök egy behajtani tilos táblát figyelmen kívül hagyó autósnak azt mondták: amennyiben fizet nekik 30 ezer forintot, eltekintenek az eljárástól. Az autósnál nem volt ennyi pénz, ezért megbeszélte a rendőrökkel, hogy pár órán belül hozza a hiányzó összeget - közölte az ügyészségi szóvivő.

Az ügyészségi nyomozók és az ORFK terrorelhárító szolgálatának munkatársai akkor érték tetten a három járőrt, amikor a második részletet átadta az autós. A nyomozók az autós bejelentése alapján intézkedtek, aki ellen eddig nem indult büntetőeljárás.

Péntek este a három rendőrt a Fővárosi Ügyészségi Nyomozó Hivatalban gyanúsítottként kihallgatták. A rendőrök beismerték a cselekményt, ezért szabadlábon távozhattak, előzetes letartóztatásukra nem tett indítványt az ügyészség.

A három járőrt hivatalos személy által kötelességszegéssel elkövetett vesztegetéssel gyanúsítják az ügyészek, amely a törvény szerint kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.