A bíróság még decemberben ítéletet hirdetne a móri bankrablás büntetõperében, a hétfõi tárgyaláson kiderül, hogy a napokban felbukkant tanú szolgált-e érdemi információval a hatóságok számára.

A móri ügyben a legutóbbi, december 6-i tárgyaláson folytatódott volna a vádbeszéd, éppen a nyolc halálos áldozatot követelő bankrablás vádpontjával, ám ehelyett a bíró újra megnyitotta a bizonyítási eljárást és egy, a bíróságra a napokban érkezett bejelentés nyomán soron kívüli tanúkihallgatást, helyszínelést és felismertetési eljárást rendelt el. A bejelentés a gyilkos fegyver feltalálási helyét valószínűsítette.

“Meg kell győződni valóságtartalmáról” – mondta Varga Zoltán tanácsvezető bíró a december 6-i tárgyaláson és zárt borítékban átadta a bejelentést, illetve mellékleteit az ügyésznek. Lapinformációk szerint azonban nem vezetett eredményre a tanú meghallgatása és az annak alapján elvégzett helyszínkutatás. Nem találták meg a móri bankrablásnál használt fegyvert. A Fővárosi Bíróság sajtótitkárságán az MTI-vel közölték: a bíróság törekszik arra, hogy még idén kihirdessék az elsőfokú ítéletet, abban az esetben is ha a tárgyalás az eredetileg tervezetthez képest valamelyest “csúszik”.

Bővebben:
http://www.nol.hu/cikk/344349/