A Microsoft tegnap kapta kézhez az elsõfokú bíróság határozatát, mely válasz az Európai Bizottság márciusi döntése kapcsán benyújtott fellebbezésére. Bár a bíróság elutasította a Microsoft átmeneti intézkedések iránti kérelmét, a Microsoft több szempontból is biztatónak tartjuk azt a szemléletet, amellyel az ügy érdemi kérdéseit tárgyalta.

Bár a bíróság úgy ítélte meg, hogy a bizottság által előírt jogorvoslat nem okozna azonnali, visszafordíthatatlan károkat a cégnek, azt elismerte, hogy érvei nagy része megalapozott, és akár győzelmet is hozhat akkor, amikor a teljes körű fellebbezés nyomán döntés születik majd az ügy lényeges kérdéseiben.

Bár a cég azt remélte, hogy a bíróság részben vagy teljes egészében felfüggeszti az ügyben előírt jogorvoslatot, kedvező fejleményként értékeli, hogy a testület elismerte a Microsoft teljes körű fellebbezés során mérlegelendő, megalapozott érveit.

Amint a bíróság kifejtette, a Microsoft meggyőző érveléssel támasztotta alá álláspontját az ügy mindkét fontos kérdésében.

Bővebben:
http://hirek.prim.hu/cikk/43517