A MAZSIHISZ-t és Zoltai Gusztávot nemrégiben száz-, illetve ötvenezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezte a bíróság, mert nem voltak hajlandóak egy korábbi ítélet után bocsánatot kérni Mónus Árontól, aki a többi között Hitler Mein Kampf című könyv magyar fordítójaként várt ismertté.

A Zsidó Világkongresszus és az Európai Zsidó Kongresszus vezetői levelet intéznek majd a magyar miniszterelnökhöz, a gyűlöletkeltés elleni törvény mielőbbi meghozatalát sürgetve – mondta Zoltai Gusztáv, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének ügyvezető igazgatója, beszámolva a két nemzetközi szervezet brüsszeli kongresszusáról.

A MAZSIHISZ-t és Zoltani Gusztávot egy magyar bíróság nemrégiben száz-, illetve ötvenezer forint pénzbüntetésre kötelezte, mert nem voltak hajlandóak egy korábbi ítélet szerint bocsánatot kérni Mónus Árontól, aki többek között Hitler Mein Kampf című könyvének magyar fordítójaként várt ismertté.

Nem vagyunk hajlandóak bocsánatot kérni attól, aki tagadja a holokausztot, mert ezzel meggyaláznánk a hatszázezer mártírhalált halt magyarországi zsidó emlékét – nyilatkozta korábban Zoltai.

Bővebben:
http://www.hirado.hu/cikk.php?…