A Gazdasági Versenyhivatal 30 millió forintra büntette a Zott Hungária Kft-t a fogyasztók ismételt megtévesztése miatt.

A cég ugyanis azonos csomagolásban forgalmazza a Jogobella joghurtokat és az ugyanilyen nevű, de joghurtnak nem minősülő, joghurt-alapú gyümölcsdesszerteket – áll a Versenyhivatal közleményében.

A bírság kiszabásakor a Versenytanács figyelembe vette, hogy a céget 2003-ban és 2004-ben is elmarasztalták hasonló ügyben.

A Versenytanács megállapítja, a ZOTT Hungária Kft. a 2002., a 2003. és a 2004. évben a fogyasztók megtévesztésére alkalmas magatartást tanúsított, amikor a “Jogobella” joghurtokat és a “Jogobella” joghurt alapú gyümölcsdesszerteket azonos csomagolásban hozta forgalomba.

A Versenytanács megállapítja továbbá, a ZOTT Hungária Kft. a 2003. és a 2004. évben a fogyasztók megtévesztésére alkalmas magatartást tanúsított azzal is, amikor a “Jogobella” termékek joghurt jellegét hangsúlyozó televíziós reklámok nem adtak arról tájékoztatást, hogy azonos csomagolásban különböző termékek, joghurtok és joghurtnak nem minősülő joghurt alapú gyümölcsdesszertek kerülnek forgalmazásra.

A Versenytanács kötelezi az eljárás alá vontat 30.000.000 Ft (Harmincmillió forint) bírság megfizetésére, amelyet a határozat kézhezvételétől számított 30 napon belül a Gazdasági Versenyhivatal 10032000-01037557 számú bírságbevételi számla javára köteles megfizetni.

A határozat felülvizsgálatát a kézhezvételtől számított 30 napon belül a Fővárosi Bíróságnak címzett, de a Gazdasági Versenyhivatalnál benyújtható keresettel lehet kérni.

A GVH határozatának teljes szövege:
http://www.gvh.hu/index.php?…