Egy amerikai fellebbviteli bíróság tegnap felülvizsgálta azt az elsõfokú bírósági döntést, amely korábban elutasított egy keresetet a McDonald’s, a világ legnagyobb gyorsétkezde-hálózata ellen.

A pert kezdeményező fiatalok szerint a társaság félrevezető reklámmal csábítja a gyerekeket hizlaló, egészségtelen ételek fogyasztására.

A fellebbviteli bíróság tegnap megállapította: az elsőfokú bíróság néhány információt tévesen hiányolt a 2003 szeptemberében hozzá eljuttatott beadványból, így újabb eljárásra van szükség

A McDonald’s reményét fejezte ki, hogy ismét elutasítják a keresetet, amelyet két fiatal nyújtott be, akik kövérségükért, cukorbetegségükért és egyéb egészségügyi problémáikért a McDonald’s gyorsételeit okolták. Az elsőfokú bíróság a kereset újbóli benyújtását javasolta, mert abban nincs elég információ arról, a panaszosok milyen más ételeket fogyasztottak, végeztek-e testedzést, van-e családjukban más, hasonló betegségekben szenvedő személy. Ezen információk nélkül nem dönthető el, hogy a panaszosok egészségügyi problémáit teljes egészében a McDonald’snál kapható gyorsétkek okozták, vagy csak hozzájárultak azokhoz.