Az osztrák pénzügyminisztérium tervet dolgozott ki a borravaló megadóztatására és egységesítésére – adta hírül vasárnap az osztrák tömegtájékoztatás Alfred Finz pénzügyminisztériumi államtitkárra hivatkozva.

A néppárti politikus bejelentette, hogy a minisztérium február közepén hozza nyilvánosságra a terv részleteit. Egyelőre csak annyi vált ismertté, hogy egy átalányadót kell majd fizetniük a borravalós szakmák művelőinek e jövedelmük után is, s ez az adókötelezettség nem csak a pincérekre, de valamennyi olyan munkavállalóra kiterjedne, aki jövedelmének egy részét borravalóval szerzi, s egységesítenék a tartományok eddig eltérő adóelőírásait.

A pénzügyminisztériumi államtitkár emlékeztetett arra, hogy Ausztriában eddig is adókötelezettség terhelte a borravalót, bevallás alapján, ahol évi 730 eurós határig terjedt az adómentesség, azonban ezt nem vették figyelembe. – Gyakorlatilag nem működik a borravaló megadóztatása – szögezte le. Annyit fűzött hozzá, hogy az új borravalóadótól kétszámjegyű millió eurós nagyságrendű adóbevételre számítanak.